Jong geleerd, oud gedaan

Wist je dat slechts 1 op de 10 kinderen boven 3 jaar de vereiste hoeveelheid groenten en fruit achter de kiezen krijgt?

Uit cijfers van het WHO blijkt dat kinderen tussen hun 3de en 8ste levensjaar gemiddeld 93 gram groenten en fruit consumeren, terwijl de Europese gezondheidsrichtlijnen een hoeveelheid tussen de 100 en 150 gram aanbevelen.

Niet alleen de fysieke gevolgen hiervan zijn beangstigend, maar ook is er een aantoonbaar effect op het mentale welzijn op latere leeftijd.

Gebrek aan plezier

Het feit dat veel kinderen minder geneigd zijn om groenten en fruit te eten is mede een gevolg van de manier waarop ze er in aanraking mee komen. 

Niet alleen kinderen hebben nood aan een ontspannen en gezellige sfeer aan tafel. Ook ouders verkiezen al eens om minder lang achter het fornuis te staan en meer quality time met zijn of haar oogappel(s) te beleven. 

Daarenboven wordt dit plezier extra vezilverd wanneer de kroost de maaltijd met een lach op het gezicht opeet. 

Gezondheid en plezier bundelen

FunFoo wilt van elke maaltijd een plezier maken voor iedereen door gezonde voeding te combineren met gemakkelijke en leuke ervaringen

Bovenop de maaltijden voor elk moment, kunnen je kapoenen genieten van leerrijke spelletjes. Zo zorgt FunFoo ervoor dat jij je rustig en snel in de keuken kan bezighouden en de hele familie met volle goesting aan tafel kan gaan. 

Kies voor FunFoo, kies voor kwalitijd!